Våga utmana din inre fegis

Bimbo-Bikers fyller 15 och jag ägnar lite tid åt att tänka igenom allt vi gjort. Tittar på foton, läser tidningsklipp och småler av nostalgi. Jag ställer mig själv frågan vad som egentligen har förändrats på de här 15 åren. Och noterar en sak – nämligen att det största hotet mot den rena cykelglädjen faktiskt kvarstår.

När jag startade Bimbo-Bikers 1999 var utmaningen att överhuvudtaget hitta varandra. Nästa utmaning var att hitta ett bra sätt att hålla kontakten. Vi ringde och mailade enligt modellerna telefonkedja och ”svara alla”. Nu, 15 år senare, är de tekniska förutsättningarna helt andra – det vimlar av lättanvända forum och sociala medier. Det har blivit vansinnigt enkelt att hitta varandra. Men en sak är sig lik. Många vågar fortfarande inte trotsa sin inre fegis.

Den där fegisen som gör att man inte vågar cykla med andra av rädsla för att vara långsammast. Sämst. Inte hänga med. Behöva bli väntad på. Känner du igen dig?

Om nej – grattis! Då har du förmodligen redan hittat många sköna träningskompisar och lärt dig nya rundor. Fått ett adrenalinpåslag på landsvägen när du känt suget i klungan. Peppats av att tjejen framför dig valde ett klockrent spår mellan rötter och sten på skogens bästa stig. Njutit av fikapausen och planerandet av nästa tur över en kopp kaffe. Konstaterat att den största cykelglädjen uppstår i mötet med andra. Bra där!

Cykel hjärta fika

Men om ditt svar på frågan är ja, så vill jag be dig om ett nyårslöfte: Våga dig ut på minst tre cyklingar med Bimbo-Bikers i år. Knäpp din inre fegis på näsan och övermanna rädslan – man dör inte av att andra får vänta på en. Och ärligt talat vet du inte ens om det blir så. Tänk om det bara är ett scenario i din mörkaste fantasi? Tänk om din perfekta träningskompis, som bor ungefär där du bor och som visar sig vara på samma nivå cykelmässigt, är med på just det här träningspasset? Handen på hjärtat: vill du ens riskera att missa det?

Vi ses på cykeln! Delad glädje är dubbel cykelglädje.

/aNNa

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s